2009-04-19

Englannissa heräillään ruokatilanteeseen

Englannissa kasvimaat ovat alkaneet todella kiinnostaa. Jutussa englantilainen John-Paul Flintoff kertoo omasta puutarhan hankinnastaan viime vuonna. Hän oli ollut ajoissa liikkeellä, koska nyt samoja palstoja on jonottamassa kymmeniä ihmisiä.

Todella mielenkiintoista on, että ruuankasvatuksesta kiinnostuneet ovat järjestäytymässä ja tekevät yhteistyötä. On perustettu "siirtymäkaupunkeja", joissa pyritään siirtymään kestävään elämäntapaan ja loitommalle öljypohjaisesta taloudesta. Google-haulla löytyykin transitiontowns.org

Siirtymä on laajamittainen sosiaalinen kokeilu. Olemme vakuuttuneita siitä, että (a) jos odotamme hallituksen toimia, saamme liian vähän liian myöhään; (b) jos toimimme yksilöinä, saamme liian vähän; mutta (c) jos toimimme yhteisöinä, saatamme saada juuri tarpeeksi ja juuri ajoissa.


Paras tietämäni vaihtoehto olisi tietenkin alkaa elämään valoravinnolla. On hyvä tietää, että on olemassa tämäkin vaihtoehto, tosin tämä vaatii lujia hermoja.

Laitan tähän luonnoksen kärryjen mallista. Piirrosjälki on vähän mutkaista koska piirsin tuon petillä maaten. :) Pohjana käytin siis kotona olleita maitokärryjä, mitä nyt niistä muistan, ne on tehnyt ties kuka ties milloin. Kärryissä oli isot pyörän renkaat ja leveä aisa ja niillä saattoi kuljettaa ehkä neljää maitotonkkaa tai vasikoille heiniä melko läjän, tai sitten neljää-viittä sisarusta ja kaveria. :) Missähän lie nekin kärryt nykyään. Pyörän kärryyn varmaan sopiva rengaskoko on joko Jopo-pyörän renkaat tai pienemmät. Jos renkaat ovat pienemmät niin akselin voi laittaa kärryjen alareunan tasalle.

Ei kommentteja: