2009-07-09

Pankeilta rahat kaikki


Associated Press
Pankkikriisi iskee Coloradon viljelijöihin
STEVEN K. PAULSON , 07.07.09, 03:14 PM EDT

GREELEY, Colorado -- Coloradon maanviljelijät ja pankkiirit kertoivat tiistaina kongressin valvontapaneelille, joka valvoo pankkien apupaketteja, että pankkikriisi uhkaa heidän toimeentuloaan ja että he tarvitsevat pankkikäytäntöjä, jotka sopivat paremmin heidän liiketoiminnalleen.

Paneeli kokoontui Coloradon pääviljelyalueella kuullakseen viljelijöitä ja muita, jotka kamppailevat saadakseen luottoja talouslaman keskellä. Tämä tapahtuu kolme kuukautta Greeleyn New Frontier Bank:in romahduksen jälkeen, jonka seurauksena monet viljelijät eivät ole löytäneet lainaajia elintärkeitä toimintojaan varten.

"Viljelijämme eivät halua apupaketteja, he haluavat mahdollisuutta menestyä", sanoi Les Hardesty, Amerikan vuoristoalueen neuvoston maidontuottajien (Dairy Farmers of America Mountain Area Council) puheenjohtaja.
...

Edustaja Mark Udall kertoi kirjallisessa lausunnossa paneelille maanviljelijöiden kärsivän koko osavaltiossa, mutta viljelijät Luoteis-Coloradossa olivat saaneet vielä kovemman iskun, kun New Frontier Bank kaatui ja jätti monet heistä hakemaan hädissään lainoja muista pankeista.

"Tällä sulkemisella oli suuri vaikutus paikalliseen luotonsaantiin ja sillä on ollut tuhoisa vaikutus tähän väestönosaan", Udall kertoi.
...

Jim Sinclair: dollarin romahdukseen aikaa 120 päivää. Näkee sitten.

USA:n suurlähetystöt ympäri maailmaa ovat saaneet kehotuksen hamstrata paikallisia valuuttoja syksyä varten.

Mitä tapahtuu Suomessa silloin, kun maailman suurin talousmahti romahtaa?

Mitä tapahtuu silloin, kun yksi maailman suurimmista ruuantuottajamaista romahtaa, ja monissa muissa suurissa ruuantuottajamaissa on katovuodet menossa?

Kyllä kai täällä pärjätään, eri asia on se kuinka runsaat eväät tulee olemaan.

Seuraavaksi tulee marja-ajat! :)

Ei kommentteja: