2009-06-15

All the King's Carrots

Englannin kuningatar viestittää hänkin palstaviljelyn tärkeydestä pitämällä omaa palstaa.

Jutun viimeisessä luvussa kerrotaan ohimennen, että National Trust on luonut 1000 uutta kasvipalstaa täyttämään kovasti kasvanutta kysyntää.


Ruuan hinnan jyrkkä nousu huolestuttaa...

Kysynnän ja tarjonnan näkökulmasta emme ole varautuneita [USA:ssa] kohtaamaan säästä johtuvia yllätyksiä.

...

Kiinan kulutuksen kasvaessa, kun maassa siirrytään kasvispitoisesta ruuasta liharuokaan, ja maailman kolmanneksi suurimman viejämaan Argentiinan viljakatovuoden takia, Yhdysvaltojen varantoja kohtaan on syntynyt erittäin suuri paine.

...

Tuotanto esim. Ukrainassa ja Brasiliassa on alhaista koska viljelijät eivät saa lainoja.

...

On äärimmäisen tärkeää että Yhdysvalloissa olisi hyvä kasvukausi tänä vuonna.


Jota se ei näemmä ole: lunta tulee tupaan Amerikassa ja Kanadassa keskellä kesää.

Omalla kasvimaalla on mennyt hyvästi pari viikkoa iltapuhteissa. Nyt saakin jo ruveta kitkemään rikkaruohoja ensin laitetuista penkeistä.

2 kommenttia:

Merianne kirjoitti...

Hei sulla on tosi mielenkiintoinen blogi! Juttujasi lueskellessa alkoi itseäkin huolestuttamaan, kun tälle kesälle ei tullut laitettua kunnon kasvimaata, yrttejä vaan. Oletko ajatellut hyödyntää metsän antimista muutakin kuin perinteiset marjat ja sienet? Itse ajattelin alkaa nyt kuivaamaan esim. nokkosta ja maitohorsmaa varastoon.

Hekkup kirjoitti...

Heippa, Merianne. Vielä kai ehtii laittamaan ainakin naurista. Sehän se on perinteistä suomalaista ruokaa.

Jos joudan niin kyllä varmaan teen kuusenkerkistä siirappia. Syksyllä voisi koittaa kerätä jotain juuria. Viime syksynä kerättiin kavereiden kanssa meriruo'on juuria jotka oli ihan hyviä, vaikkakin tosi sitkeitä suuri osa. Minulla on Toivo Rautavaaran kirja Mihin kasvimme kelpaavat, jossa kerrotaan eri kasvien ruokakäytöstä.