2009-05-02

SHTF-mittari: panikoinnista varoittaminen alkaa

Ruokahuolet nousevat kohti pintaa. Näyttää siltä että ruokaa koskevia uutisia ja artikkeleita on ollut enempi nyt lyhyen ajan sisällä. Ei kannata odottaa että muut tuovat ruokaa eteen, koska sitä ei välttämättä tapahdu. On huolehdittava itse omasta ja lähipiirin tilanteesta sen verran mitä voi, ja se pitää tehdä nyt, jotta ei tarvitse koittaa toimia silloin kun on viime hetken paniikkiryntäys.

Bob Chapman: Food Will be Wiped Out in the First Wave of Panic

Don't panic yet -- just stock up

'Stockpile but don't panic', Australians told

Itse voisin lisätä listaan tämmöisen:
Älä hätäile -- laita kasvimaa.

On oikeastaan huvittavaakin... missä tilanteessa mainstream-uutiset varoittavat panikoimasta? Siinä tilanteessa, kun siihen on todella aihetta. Suomessa todellakin alkaa olla viimeiset viikot reagoida asiaan, koska kylvöaika on alkamassa, ja vielä voi hankkia kasvimaan jossa voi kasvattaa ruokaa.

Jos ensi kesänä 2010 voi naureskella nykyisille huolille, niin ok... :) mutta katsotaan se sitten erikseen ensi kesänä, en oikein usko että kannattaa vielä ottaa kovin kevyesti maailman tilannetta.

2 kommenttia:

Hajanaisia ajatuksia kirjoitti...

Ihan mielenkiintoista luettavaa. Voi olla todellisuutta jonkun ajan kuluttua.
Yksi vaihtoehtohan on itujen kasvattaminen sisätiloissa vaikka en niin kovasti niistä pidäkään. Pakkotilanteessa on syötävä niitäkin jos oikein tiukalle menee. Syön soijaa ja vihanneksia. Ei voi sanoa muuta kuin hullu ja sairas maailma.

Hekkup kirjoitti...

Joo. Se hyvä puoli iduissa on että ne ovat tuoretta ruokaa jonka kuitenkin voi säilöä kuivana ennen idätystä. Itse olen jemmaillut jonkin verran jyviä (hehe, kuulinpa tuosta kommenttia kaupassa :) ) ja sitten herneitä ja muitakin siemeniä joita voi myös syödä, ja tietty myös idättää ruuaksi.