2010-01-11

Pakastaa...

Muutama juttu Englannista ja Amerikasta tässä, ja niihin parit kommentit.

Englannissa 4-henkinen perhe säästää 6000 GBP (6700 EUR) vuodessa ruokakuluissa kasvattaessaan ruokaa itse, ostaessaan paikallisilta toreilta, vaihtaessaan tuottajilta ja osallistumalla osuuskuntiin, sen sijasta että ostaisi ruuat supermarketeista.

Family save £6,000 a year bypassing supermarkets

Suomessa toimii ruokapiirejä, joista saa suhteellisen edullisesti lähiluomuruokaa.

Toisaalta ruuan saanti ja ruokaomavaraisuus monessa maassa, Suomessakin, on kyseenalaista, jos tuottajat lyövät hanskoja tiskiin alhaisten hintojen takia.

Is this the end of food as we know it?

The dairy farmer reduced to tears

Yes, we DO face a food crisis

Tällainen alaspäin suuntaava kehitys voi jatkua jonkin aikaa. Sitten kun tulee nälkä, motivaatio viljelyyn saattaa lisääntyä kummasti.

Lämpötilat kävivät nollassa Miamissa asti. Seuraavissa jutuissa kerrotaan viimeisistä pakkasista. Ei hauskaa jos omenat jäätyvät puihin (tai appelsiinejahan nuo kuvassa ovat) ja porkkanat maahan.

A Freezing Nation With Little Relief in Sight

Food costs to soar as big freeze deepens

Tuli siemenkuvasto postissa. Ensi kesäksi voisi jo jotain tilailla. Olisi hauska kokeilla kessua, sen kylvöaika on parin kuukauden päästä.

1 kommentti:

Saara kirjoitti...

Mitä kessua?

Mistä tilaat siemeniä? Jos Hyötykasviyhdistyksestä tai ylipäätään luomusiemeniä, niin pääsiskö mukaan tilaukseen? Kannattaako ja voiko kevään esikasvatusjutut (maaliskuussa kylvettävät) tilata nyt jo?

t. kesäinen teidän palstan nurkkakuntalainen